Натажен човек се изненади од гестот на мајмун

Натажен човек се изненади од гестот на мајмун

Кучето се смета за најдобар пријател на човекот, но најдовме доказ дека и други животни можат да ги почувствуваат нашите емоции. Во виралното видео кое е прегледано повеќе од три милиони пати, мајмун покажува емпатија кон видно растревожен човек.

Човек со маска на лицето седи покрај мајмун. Во еден момент почнува да плаче, иако околностите се непознати. Мајмунот потоа го тапка по грбот и му сигнализира да се наведне над нозе за да продолжи да го теши. Човекот го послуша.

„Сè што ми треба е мајмун“, коментира еден корисник на „Тик-ток“.

„Мајмун има повеќе човечност во него од некои луѓе“, додаде друг.

452- Ağlayan arkadaşını dizine yatırıp teselli eden maymun pic.twitter.com/gezl0NKX8g

— 59.748 farklı hayvan (@59748hayvan) July 30, 2022

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds