НЕ ГИ ФРЛАЈТЕ СТАРИТЕ ЧОРАПИ! Можете да ги искористите на многу паметен начин!

НЕ ГИ ФРЛАЈТЕ СТАРИТЕ ЧОРАПИ! Можете да ги искористите на многу паметен начин!

Старите чорапи често завршуваат во кантата за отпадоци, но тие можат да се искористат на многу паметен начин

За нега на телото

Ставете сапун во добро измиени чорапи и ќе добиете ракавица за пилинг. Тријте го телото додека се капете и дозволлете и на кожата да блесне.

За чистење на домот

Наместо да ги миете прозорците со крпа, полесно ќе ви биде да ставите памучен чорап на раката и нежно да го триете стаклото.

Можете да пробате и еден стар, многу едноставен трик, да облечете стари чорапи и да шетате низ куќата за да ја отстраните прашината.

За забавна игра

Од белите чорапи можете заедно со најмалите на многу едноставен начин да направите симпатична играчка.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds