Несекојдневна глетка: „Стампедо“ од делфини во Калифорнија

Несекојдневна глетка: „Стампедо“ од делфини во Калифорнија

Околу 300 делфини приредија незаборавна глетка во Калифорнија. „Стампедото“ од делфини е снимени во јужниот дел на Калифорнија од група набљудувачи на китови.

Делфините пливале во група од 300 единки, движејќи се многу брзо. Причина за нивното брзо движење би можело да биде бегство од предатори, лов или средба со друга група делфини.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds