Низа земјотреси во Албанија на првиот ден од новата година

Низа земјотреси во Албанија на првиот ден од новата година

Околу 4 часа по влегувањето во новата 2020 година, во Албанија регистриран е појак земјотрес со јачина од 4.2 степени чиј епицентар бил во Јадранското Море на 26 километри северно од Драч.

Подоцна регистрирани се уште неколку помали земјотреси со епицентар во Јадранското Море и Албанија, но со помал интензитет. Последниот е случен во 11.45 часот со јачина од 2.7 степени со епицентар на 22 километри северно од Драч.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds