Нов земјотрес точно на пладне регистриран кај Маврово

 Нов земјотрес точно на пладне регистриран кај Маврово

Според сеизмолошките опсерватории, точно на пладне кај Маврово регистриран е нов земјотрес со јачина од 4,4 степени според рихтер.

Ова е втор земјотрес регистриран, по утринскиот кој беше почувствуван низ цела држава.

x