• 20/09/2020

Нови случаи на коронавирус во Словенија, бројот на заразени е 47 лица

 Нови случаи на коронавирус во Словенија, бројот на заразени е 47 лица
loading...
Advertisement

Се зголемува бројот на заразени лица со новиот коронавирус во Словенија, јави дописникот на МИА од Љубљана.

Според Министерството за здравство, вкупниот број на заразени достигна 47 лица. Дел од ново заразените се вработени во Универзитетскиот клинички центар во Љубљана. Најмногу се вработени на Клиниката за гинекологија, а има и еден потврден случај кај лекар на Клиниката за стоматологија.

Поради се поголем број на заразен медицински персонал на клиниките во Љубљана, забранети се сите посети на болни, а се откажуваат и редовните прегледи кои не се третираат како итни.

Поради зголемениот број заразени лица, воведени се ригорозни медицински прегледи на сите гранични премини.