Новите корпи за ситен отпад во Струга откорнати и оштетени, отпадоците расфрлени по улиците

Новите корпи за ситен отпад во Струга откорнати и оштетени, отпадоците расфрлени по улиците

По еден месец откако беа поставени, новите корпи за ситен отпад со модерен дизајн синоќа голем дел од нив се откорнати и оштетени по новата чаршија и Ул Маршал Тито.

Отпадоците беа расфрлени по улиците и пешачките патеки.

Директорот на ЈП Комунално-Струга Иќмет Ислами синоќа информираше дека вработените од работната единица за јавна чистота ја санинираат состојбата но, како што вели,останува срамот на овие вандали за оштетените канти.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds