Објавен третиот конкурс за пописот, за Струга и Вевчани недостасуваат 60 попишувачи

Објавен третиот конкурс за пописот, за Струга и Вевчани недостасуваат 60 попишувачи

Државниот завод за статистика го објави третиот конкурс за избор за реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021.

Пријавувањето се одвива преку електронска пријава, а конкурсоте трае од 18-ти до 20-ти 03. 2021.

За Струга и Вевчани недостасуваат 60 попишувачи, од кои 20 за попишување на македонски јазик и 40 на албански јазик.

Пописoт ќе се спроведува од 01-ви до 21-ви април.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds