• 26/09/2020

Од скопскиот аеродром вратени 26 странски државјани кои пристигнале од ризични земји

 Од скопскиот аеродром вратени 26 странски државјани кои пристигнале од ризични земји
loading...
Advertisement

Во текот на вчерашниот ден, согласно одлуката на Владата, од два патнички авиони на скопскиот аеродром пристигнати од ризични земји беа вратени вкупно 26 странски државјани, информира Министерството за здравство.

Од таму, исто така, соопштија дека патникот кој вчера со авион пристигнал од Германија и бил тестиран е негативен на коронавирусот. Патниците кои седеле во негова близина во авионот, а кои беа задржани во изолација на аеродромот во Скопје, се пуштени дома со препораки за задолжително придржување кон мерките и препораките, кои важат за сите патници кои пристигнуваат во земјата.

Во меѓувреме вчера попладне, на коронавирус биле тестирани уште осум пациенти меѓу кои и една медицинска сестра со индикации на болест од Клиниката за инфективни болести и фебрилни сосојби. Сите тестови се негативни на вирусот.

Четворицата пациенти од Дебар позитивни на вирусот и кои се во стабилна состојба денеска ќе бидат донесени во Скопје и хоспитализирани на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби.

Извор:Нова Македонија