Од утре се затвораат сите градинки, училишта и факултети во земјава

 Од утре се затвораат сите градинки, училишта и факултети во земјава

Комисијата за заразни болести на денешната седница донесе заклучоци со кои се прошируваат мерките за заштита од коронавирусот. Таа препорача сите училишта, факултети и градинки да бидат затворени во следните 14 дена.

Исто така препорака е да се забранат сите масовни собири на отворено, а сите спортски настани да бидат без публика.

Сите лица кои доаѓаат од високо и средноризични земји да бидат во самоизолација 14 дена.

Владата на денешната седница треба да ги усвои овие препораки од Комисијата за заразни болести.

x