Охрид ќе добие пречистувачи на воздух

Охрид ќе добие пречистувачи на воздух

Владата донесе одлуки за давање на трајно користење на 38 пречистувачи за воздух, за потребите на детски градинки, основни и средни училишта и факултети во неколку општини.

Пречистувачи за воздух ќе добијат Охрид, Струмица, Куманово, Аеродром, Битола, Илинден, Боговиње, Берово, Гази Баба, Гостивар, Могила, Прилеп и Битола.

Активноста е во рамки на Програмата за чист воздух.

Извор:OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds