Охрид подготвен за ниските температури

Охрид подготвен за ниските температури

На повеќе локации депонирани се вреќи со сол и ризла кои службите на јавното комунално претпријатие и жителите можат да ги користат превентивно за справување со голомразица и снежни врнежи и тоа.

Превентивно вреќи со сол и ризла се депонирани во: „Стар Град„, У.З.„Гоце Делчев„ (бараки), по сите воспитно-образовни институции на територијата на општина Охрид, покрај фреквентните сообраќајниции и руралните подрачја кои се наоѓаат на поголема надморска висина и тоа: с.Елшани, с.Долно Коњско, с.Рача, с.Рамне и с.Велестово, информира локалната самоуправа.

Извор:OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds