Охридската гимназија меѓу најдобрите на Државниот натпревар по италијански јазик

Охридската гимназија меѓу најдобрите на Државниот натпревар по италијански јазик

На меѓуучилишниот натпревар по италијански јазик кој се одржа на 9-ти ноември во Скопје, ученичката во средното училиште „Св. Климент Охридски“, Јована Теговска го освои второто место, додека Ева Љушевска го освои третото место.

Двете наградени се ученички во II-6 клас во гимназијата, под менторство на проф. Кристина Љубисављевиќ Петровска.

Извор:

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds