„Охридски комуналец“ постави информативни табли за забрането фрлање отпад

„Охридски комуналец“ постави информативни табли за забрането фрлање отпад

Ј.П.„Охридски Комуналец„ постави информативни табли за забрането фрлање отпад на локации каде во изминатиов период е евидентирано недозволено одлагање и фрлање отпад од секаков вид (градежен шут, кабаст отпад, зелен отпад и друг комунален отпад).

„Со цел развивање на еколошката култура и поголема совест на граѓаните поставени се шеесет информативни табли на локации -црни точки кои во многу наврати се темелно расчистени, но набрзо сликата од расфрлан отпад се повторуваше.“ -информираат од претпријатието.

Согласно Законот за Јавна чистота  казна ќе  му се  изрече на секое лице кое постапува спротивно и не ја почитува забраната односно фрла отпад на јавна површина.

Од ЈП „Охридски комуналец“  апелираат секоја девијантна појава и непочитување на јавната чистота граѓаните да ја пријавуваат на телефонскиот број 075-495-428.

Извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds