ООУ,,Мурат Лабуништи,,-Лабуништа организира   хуманитарна акција за Албанија

ООУ,,Мурат Лабуништи,,-Лабуништа организира хуманитарна акција за Албанија

Се известуваат граѓаните на с.Лабуништа дека поради настанатата елементарна-земјотресот во Р.Албанија, училиштето ООУ,,Мурат Лабуништи,,-Лабуништа ќе организира собирна хуманитарна акција со цел прибирање на храна,облека,санитарни средства,парични средства и сл. кои ВЕДНАШ ќе бидат доставени –ДОНИРАНИ до граѓаните кои беа директно погодени од оваа непогода и на кои овие донации им се најпотребни во моментот.

За оваа цел училиштето ги вклучува учениците,вработените и родителите. 

Собирната хуманитарна акција ќе се реализира на ден 28.11.2019г.-четврток ос 11часот до 14 часот по следниов распоред на пунктови:

1.Краста-Џамија;
2.Мустофци
3.Беќировци
4.Автобуска
5.Мост Асанов
6.Центар-Горна џамија
7.Центар-Долна џамија
8.Костени-меѓу продавниците


Се надеваме на Вашата хуманост за заеднички да помогнеме на загрозените семејства во Р.Албанија!

Лабуништа,27.11.2019г.

                                                               ООУ,,Мурат Лабуништи,,-Лабуништа

********************************************

LAJMËROHEN BANORËT E F. LABUNISHTË SE SI SHKAK I FATKEQËSISË NATYRORE QË NDODHI NË SHQIPËRI , SHKOLLA SHFK”MURAT LABUNISHTI” DO TË ORGANIZOJË NJË AKSION HUMANITAR ME QËLLIM TË MBLEDHJES SË MJETEVE ELEMENTARE SI USHQIM, VESHJE TË HOLLA ETJ. TË CILAT MENJËHERË DO TË DËRGOHEN – DONOHEN DIREKT TE POPULLSIA E CILA ISHTE GODITUR  DHE E CILA KA SHUMË NEVOJË NË KOTO MOMENTE PËR MJETE TË LLOJEVE TË NDRYSHME.

AKSIONI HUMANITAR DO TË REALIZOHET MË DATË 28.11.2019 E ENJTE ME FILLIM NGA ORA 11 DERI NË ORA 14  NË DISA LOKACIONE: 

  1. KRASTA – TE XHAMIA
  2. MUSTOFCI 
  3. BEKIROVCI
  4. STACIONI I AUTOBUSAVE
  5. RRUGA HASAN PRISHTINA
  6. QENDRA- XHAMIA E SIPËRME
  7. XHAMIA E POSHTME 
  8. VENDI TE GËSHTENJAT – (KOSTENJE)  MIDIS SHITOREVE

SHPRESOJMË NË HUMANITETIN TUAJ DHE QË SËBASHKU T’I NDIHMOJMË BASHKËKOMBASIT TONË TË CILËT U GODITËN NGA KJO FATKEQËSI.

LLABUNISHTË 27.11.2019/         SHFK “MURAT Labunishti” – LABUNISHTË

                                                                             

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds