Општина Охрид ќе го имплементира проектот „SUN2EU“

Општина Охрид ќе го имплементира проектот „SUN2EU“

Проектот е во вредност од 10.080 евра. Во рамки на планираните проектни активности се предвидува одржување на конференција во Охрид во месец мај на тема: „Европска унија –очекувања и заедничка иднина“, со учество на претставници од локално заинтересирани страни од општините Чепин и Охрид.

На конференцијата преку панел дискусии посебен акцент ќе биде ставен на важноста од учество на граѓанскиот сектор во креирање на политики на локално ниво и на ниво на ЕУ, презентација на можностите и размена на искуства за социјално и интеркултурно вклучување, како и градење на платформа за идни заеднички проекти помеѓу заинтересираните страни во двете општини.

Ова е прв проект на општина Охрид одобрен во рамки на Европската програма „Европа за граѓаните“.

Извор:OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds