Општина Струга доби противпожарно возило-цистерна со капацитет на носивост на вода од 11 тони

Општина Струга доби противпожарно возило-цистерна со капацитет на носивост на вода од 11 тони

Општина Струга воспостави деловна соработка со Општина Крива Паланка. Градоначалникот Рамис Мерко вчера беше во работна посета на Крива Паланка каде се сретна со неговиот колега Сашко Митовски и по претходно донесена одлука на двата совети на општините, се изврши размена на противпожарни возила.

Општина Струга доби противпожарно возило-цистерна со капацитет на носивост на вода од 11 тони, а Општина Крива Паланка доби противпожарно возило ,,ивеко“.

Од Општина Струга најавуваат дека соработката меѓу општините и меѓу локалните институции ќе продолжи и во периодот што следува.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds