Oпштина Струга донира 15.000 евра за Албанија

Oпштина Струга донира 15.000 евра за Албанија

Советот на Oпштина Струга одржa вонредна седница,Седницата со eдна минута молк.

Дневниот ред се одвиваше по следните точки

1. 27-ми и 28-ми ноември да се прогласат денови на жалост и да се откажат сите прослави по повод 28-ми ноември, Денот на албанското знамето.
2. Распределување на финансиска помош во износ од 1 милион денари.

-По денешните настани како знак на солидарност, Општина Струга свика вонредна седница. На вонредната седница се изгласа за прогласување на 27-ми и 28-ми ноември како Денови на жалост и беше решено да се откажат сите прослави по повод 28-ми ноември, Денот на албанското знамето.
-Воедно се изгласа и за распределување на 1.000.000 денари како финансиска помош од страна на Општина Струга, за погодените и семејствата на загинатите во земјотресот во Албанија.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds