• 23/09/2020

Организирано враќање на 63 патници од Црна Гора, сите во државен карантин

 Организирано враќање на 63 патници од Црна Гора, сите во државен карантин
loading...
Advertisement

Министерството за надворешни работи соопшти дека во соработка со МНР на Црна Гора и Косово, денеска организирало враќање на 63 македонски граѓани во својата земја, со еден автобус и 19 автомобили.

Сите лица ќе бидат сместени во задолжителен карантин, согласно мерките за заштита од пандемијата, информираа од МНР. Истовремено, со автобусот на пат кон Црна Гора, овозможено е 15 црногорски граѓани да се вратат во нивната земја.

Извор: Радио Слободна Европа