• 25/09/2020

Откриена не експлодирана бомба од втората светска војна во Струга

 Откриена не експлодирана бомба од втората светска војна во Струга
loading...
Advertisement

На 13.02.2020 околу 20.10 часот во Полициската станица Струга, С.С.(54) од Струга пријавил дека на земјен пат пред неговиот дом на ул.„Едвард Кардељ“ забележал неексплодирана рачна бомба од Втората светска војна. На 14.02.2020 бил извршен увид, а бомбата била безбедно подигната од овластено лице од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.