Отворена Али Пашина џамија во Охрид

Отворена Али Пашина џамија во Охрид

Со свечена ценермонија денес и свечено е отворена „Али Пашина џамија“ во центарот на охрид.

Церемонијата на свеченото отворање ја организира „Исламска верска заедница“, присутни се бројни верници.

Џамијата е уркасена со знамиња на Република Турција, од каде беа дадени средствата за обнова на објектот и минарето.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds