• 19/09/2020

Овие зелени згради се планирани како прекрасни оази- сепак никој не сака да живее во нив поради „непоканетите гости“ (ВИДЕО)

 Овие зелени згради се планирани како прекрасни оази- сепак никој не сака да живее во нив поради „непоканетите гости“ (ВИДЕО)
loading...
Advertisement

Станбените згради дизајнирани со бујна вегетација на балконите се толку обраснати со „вертикална шума“ што сопствениците на станови избегнуваат да живеат во нив поради наезда од комарци, пренесуваат кинеските медиуми.

Блокот е изграден во 2018 година во Ченгду, главниот град на провинцијата Сечуан.

Според веб-страницата на сопственикот на имотот, сите 826 стана ставени на продажба истата година многу брзо нашле купувачи.

loading…

Сепак, според медиумите, само десетина семејства се преселиле во зградите.

Станарите сметаат дека становите не се вселиви, па затоа и вегетацијата на терасите и фасадите се чинат запуштени, поради големиот број комарци кои исто така сакаат зеленило.