• 30/09/2020

Паѓаше град со големина на тениски топчиња: Еве со што се соочува сега Австралија

 Паѓаше град со големина на тениски топчиња: Еве со што се соочува сега Австралија
loading...
Advertisement

Само еден ден по песочната бура на југоистокот од Австралија овој предел беше погоден од град со големина на тениски топчиња, пренесуваат локалните медиуми.

Прородните аномалии и понатаму ја напаѓаат Австралија. Се започна со пожapите, потоа заврна обилен дожд, а сега и поплава.

Градот направи голема материјална штeта.