Партијата на Борисов не може да добие мнозинство- кандидатот го врати мандатотПартијата на Борисов не може да добие мнозинство- кандидатот го врати мандатот

Кандидатот за премиер на бугарските партии Граѓани за европски развој на Бугарија (ГЕРБ) и Унија на демократски сили (УДФ), Даниел Митов, денеска му го врати мандатот за формирање влада на претседателот Румен Радев.

>
>