Пет работи кои никако не смеете да ги правите со огледалото – привлекуваат несреќа и негативна енергија во домот

Пет работи кои никако не смеете да ги правите со огледалото – привлекуваат несреќа и негативна енергија во домот

Постојат многу суеверија кои се поврзани со огледала, а најпознато е дека скршеното или испукано му носи несреќа на лицето кое го скршило.

Исто така се верува дека огледалото во домот рефлектира добра и лоша енергија, па затоа постојат правила каде треба да се чува според фенг шуи. На пример, во средниот век, на болните никогаш не им било дозволено да се приближуваат до огледалата, бидејќи огледалата можеле да „пренесат“ болест на веќе слаба личност. Старо огледало, наследено од некој или оној што припаѓал на поранешните станари на вашиот дом, исто така може да биде причина за проблеми.

Кога сето тоа ќе се земе предвид, логично е да постојат одредени правила како да се справиме со огледалото што сакаме да го фрлиме, без да предизвикаме несреќа …

Што да правите со старото огледало ?

Често во нашите станови можеме да најдеме многу непотребни стари работи што сме ги добиле од претходните сопственици на станови или се сеќавања на нашите предци. Стариот мебел може да се фрли или продаде. Но, каде да ставите старо огледало? Како „правилно“ да го извадите од станот, притоа избегнувајќи лоша среќа?

– Ако сте суеверен, тогаш никогаш не треба да фрлате старо огледало во ѓубре. Може да пукне или да се скрши, што е знак на несреќа во куќата.

– Никогаш не чувајте туѓи огледала во станот. Ако ви го оставиле претходните сопственици, најдобро е да го извадите. Огледалата ја апсорбираат целата енергија. Во случај претходните станари постојано да се расправаат, целата оваа негативност ќе се пренесе на новите.

– Не го фрлајте во ѓубре. Друго правило за суеверните луѓе е дека огледалото треба прво да се завитка во црна крпа пред да го извадите од станот, а потоа внимателно да го потпрете на кофата. Потоа, треба да “фрлите” три механизми сол на неа. Ова ќе ја отстрани вашата „енергија“ од огледалото.

– Не го давајте старото огледало на другите. Бидејќи огледалото ја апсорбира вашата енергија, тоа е лош знак дека ја пренесувате на други. Можете да го „испратите“ под млаз вода, и дури потоа да го извадите и да го оставите покрај кантата за ѓубре или да му дадете на некого. Вашата енергија ќе биде „избришана“.

– Скршеното огледало не треба да се фрла во ѓубре. Ако вашето огледало е скршено или распукано, „најбезбеден“ начин да се ослободите од него е да го закопате во земја. Важно е дека тоа е место кое никој не го посетува или барем не е зафатено. Се верува дека на овој начин ќе спречите несреќа.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy