Петков го повика Радев да ја свика седница за преговори меѓу Бугарија и Северна Македонија

Петков го повика Радев да ја свика седница за преговори меѓу Бугарија и Северна Македонија

Премиерот Кирил Петков го повика претседателот Румен Радев да го свика Советодавниот совет за национална безбедност за состојбата на преговорите меѓу Бугарија и Северна Македонија. Премиерот нагласува дека бугарската влада нема да направи ништо без широк национален договор и во согласност со коалицискиот договор. „Во Советодавниот совет за национална безбедност треба да учествуваат сите партии, […]

The post Петков го повика Радев да ја свика седница за преговори меѓу Бугарија и Северна Македонија first appeared on TV21.mk.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds