Почина шпанската легенда која го насмевна светот

Почина шпанската легенда која го насмевна светот

Доцна вечерва по долго боледување на 65 годишна возраст почина еден од најголемите комичари кој го насмевна светот со неговата уникатна насмевка Хуан Јоја Борја, мемецот пребаруван под наслов „Шпански човек што се смее“ – информираат шпанските медиуми.

Познат поради неговото изразено смеење, Борја се прослави во својата родна Шпанија, откако се претстави во естрадна емисија наречена Ратонес Колораос.

За време на интервјуто со водителот Хесус Квинтеро, Рохас раскажуваше смешна приказна за фрлање садови во океанот додека работел работа како млад човек. Борја ја сметаше својата сметка за толку смешна што едвај ја поминуваше низ смеа.

Ratones Coloraos го постави сегментот на YouTube таа година и тој се здоби со популарност во Шпанија. Околу 2014 година, луѓето го зедоа клипот и го поставија со свои преводи, кои не се поврзани со оригиналната приказна на Борја. Обично, Борја би го зазел местото на вработен за голема компанија што ќе разгледал приказна за тоа колку бил глуп нивниот шеф или клиент.

Колку и да се лоши вестите, Борја може да ви помогне да се смеете низ нив. Тој е инверзна точка на мемото од падот на Хитлер. Тој е некој што раскажува приказна или објаснува концепт што е толку смешен, едвај може да го помине затоа што многу се смее.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds