Почна уривањето на нелегалните објекти на најатрактивните плажи во Охрид

Почна уривањето на нелегалните објекти на најатрактивните плажи во Охрид

Под силно полициско обезбедување денеска почна акција за отстранување на нелегалните градби и урбана опрема од плажите во градското подрачје на Охрид.

За почеток се отстранува и демонитира платформата во езерото пред „Куба Либре“, една од најатрактивните плажи и локации на источниот брег на Охридското Езеро.

Акцијата беше очекувана со оглед што уште пред една седмица во близина на неколкуте плажи зад мостот на Студенчишкиот канал кај Охрид беше распоредена механизација, а вчера сите објекти во тој дел беа исклучени од системот за напојување со електрична енергија.

Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески неодамна најави дека ќе се отстрануваат сите нелегални објекти и градби од сите плажи на кои им се истечени договорите за концесија, вклучувајќи ги и петте што влегуваат во опфатот на ГУП-от.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds