• 19/09/2020

Поранешен градоначалник на Центар Жупа почина од ковид-19

 Поранешен градоначалник на Центар Жупа почина од ковид-19
loading...
Advertisement

градоначалник на Центар Жупа, почина од компликации од ковид-19 на 52-годишна возраст.

Веста, на својот фејсбук профил, ја потврди градоначалникот на Дебар Хекуран Дука.

Хасан, инаку бизнисмен кој работеше во Италија, беше избран за градоначалник на локалните избори во 2009 година, како кандидат на Демократската партија на Турците, која во тоа време беше во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ.