Повторно на аџилак во Мека и Медина

Повторно на аџилак во Мека и Медина

Откако властите во Саудиска Арабија делумно ги ублажија превентивните и антиепидемиски мерки, аџиите почнаа да пристигнуваат на аџилак во два свети града на исламскиот свет – Мека и Медина.

Секоја година милиони муслимани од целиот свет одат на аџилак во Саудиска Арабија, а само минатата година имаше околу 19 милиони.

Пред пандемијата, аџиите имаа на располагање повеќе од 1.300 хотели кои работеа континуирано за да ги примат сите муслимански верници кои ќе дојдат на аџилак.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds