Пожар во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга

 Пожар во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга

На 23.01.2021 година во 01,40 часот, во ОВР Струга пријавен е пожар во Национална установа-Центар за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга. По извршен увид, констатирано е дека пожарот, во кој нема повредени лица, се појавил на помошна влезна врата и истиот е изгаснат со брза интервенција на Територијалната противпожарна едниница од Струга.