Предмет падна од небо, направи кратер од три метри во Загреб: „Го најдовме, падна како ракета“

Предмет падна од небо, направи кратер од три метри во Загреб: „Го најдовме, падна како ракета“

Службите за итни случаи ја потврдија информацијата дека предметот што паднал изгледа како дел од мотор на авион.

Загрепчани во четвртокот вечерта ги вознемири силен звук. Бројни граѓани велат дека виделе како нешто паѓа од небо. Полицијата сè уште проверува се. Излегувајќи на теренот видовме кратер и шут.

Итните служби ја потврдија информацијата дека предметот што паднал изгледа како дел од мотор на авион – направил кратер со пречник од 3 метри и длабочина од 1 метар. Пожарникарите ќе се обидат да отстранат друг предмет со падобран заглавен во дрво. Информацијата ја потврдија и од МУП на ОКЦ.

– Ние седуммина го видовме истото. Нешто падна од небо, а видовме падобран – ни раскажуваат сведоци на настанот.

– Види, ова падна до мене – ни вели читателот и покажува на фотографијата со шутот.

24 часа

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds