• 24/09/2020

Премиерот Спасовски се сретна со кандидатот на амбасадор на нашата земја во Катар, Јашари

 Премиерот Спасовски се сретна со кандидатот на амбасадор на нашата земја во Катар, Јашари
loading...
Advertisement

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, се сретна со Шабан Јашари, кандидатот за амбасадор од нашата држава во Доха, Катар.
На средбата е разговарано за можностите за соработка со државата Катар на економски план, со оглед дека од таму, како што информираше амбасадорот Јашари, постои интерес за инвестиции во нашата држава, посебно во областа на земјоделството.
Премиерот Спасовски му честиташе на амбасадорот Јашари за назначувањето на позицијата