• 23/09/2020

Премиерот Спасовски се сретна со кандидатот за амбасадор во Република Албанија, Данчо Марковски

 Премиерот Спасовски се сретна со кандидатот за амбасадор во Република Албанија, Данчо Марковски
loading...
Advertisement

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, се сретна со Данчо Марковски, кандидатот за амбасадор на нашата држава во Република Албанија.


На средбата е заеднички констатирано дека е од интерес на нашата држава продолжувањето на добрососедските односи со Република Албанија на политички и на економски план, како и во делот на заштитата и перспективите на македонското национално малцинство и на граѓаните од нашата држава кои живеат и работат таму.


Оценето е дека воспоставената добра соработка меѓу двете држави е добра основа за интензивирање на односите на економски план и во областа на културата.


Премиерот Спасовски му го честиташе на амбасадорот Марковски назначувањето на позицијата и најави поддршка од Владата на сите проекти и активности од државен интерес.