Премиерот Зоран Заев денеска изрази сочуство за жртвите од земјотресот во Албанија и понуди помош и поддршка.

Премиерот Зоран Заев денеска изрази сочуство за жртвите од земјотресот во Албанија и понуди помош и поддршка.

Со загриженост ги следиме вестите за големиот земјотрес во Албанија, во Драч и во близината на Тирана. Силината на земјотресот, кој го почувствуваме и ние, ги насочи мислите кон нашите соседи.

Најискрено сочувствуваме со најблиските на жртвите, и се надеваме на брзо закрепнување од последиците.

Од утрово сме во комуникација со институциите на Албанија и сме подготвени да ја пружиме сета неопходна помош и поддршка.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds