• 18/09/2020

Претседателот Пендаровски му го врачува мандатот на Заев

 Претседателот Пендаровски му го врачува мандатот на Заев
loading...
Advertisement

Претседателот на државата Стево Пендаровски денеска му го предава мандатот за составување на нова Влада на претседателот на СДСМ, Зоран Заев.

„Зоран Заев, во име на коалицијата „Можеме”, која има освоено најголем број пратенички мандати во Собранието, го информираше претседателот Пендаровски за преговорите со повеќето партии за обезбедување на неопходното мнозинство во Собранието за избор на Владата“, вака гласеше вчерашното кусо соопштение од Кабинетот на Пендаровски.