• 25/09/2020

При пожар во Дом за деца без родители на Хаити загинаа 15 деца

 При пожар во Дом за деца без родители на Хаити загинаа 15 деца
loading...
Advertisement

Во пожар што вчера изби во Дом за деца без родители во близина на главниот град на Хаити, Порто Пренс загинаа 15 деца.

Помеѓу жртвите се седум бебиња и шест деца на возраст од 10 до 11 години.

Воспитачката во Домот, Роз-Мари Луи изјави дека на пожарникарите им требало еден час да пристигнат со местото на несреќата.

Пожарот бил предизвикан најверојатно од свеќи, кои се користеле бидејќи имало дефект во интерниот систем за електрично напојување.