• 22/09/2020

Продолжуваат преговорите за формирање влада на Косово

 Продолжуваат преговорите за формирање влада на Косово
loading...
Advertisement

Движењето Самоопределување најави дека денеска продолжуваат преговорите со Демократскиот сојуз на Косово, во обид да се постигне договор за формирање заедничка влада на овие две партии кои победија на октомвриските парламентарни избори. Вчерашната нивна средба заврши без резултат. На денешните разговори е предвидено да присуствуваат и шефицата на Канцеларијата на Европската унија во Приштина Наталија Апостолова и амбасадорите на земјите од таканаречената „Група Квинт“, односно петте најмоќни држави акредитирани во Косово – САД, Германија, Велика Британија, Франција и Италија.