Првиот ден на Рамазан Бајрам е неработен за сите граѓани во Македонија

Првиот ден на Рамазан Бајрам е неработен за сите граѓани во Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 2 Мај 2022 година (понеделник), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.  

Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните од муслиманска вероисповед во Република Северна Македонија, им го честита Рамазан Бајрам.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds