• 06/06/2020
 Рама формира Национален комитет за обнова

Рама формира Национален комитет за обнова

Албанскиот премиер Еди Рама формира Национален комитет за обнова по катастрофалниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. На првата средба, Рама истакна дека Комитетот е формиран како институција што ќе го придружува целиот процес на решавање и заздравување на раните сè додека не се заврши програмата за обнова. „Верувам дека сите ние мора да се согласиме за транспарентност при искористување на сите средства“, рече тој.

Digiqole ad

Можеби ке те интересира