Рама: Во 2020 година ќе нема пари за автомобили, градоначалниците нека се движат со коњ

 Рама: Во 2020 година ќе нема пари за автомобили, градоначалниците нека се движат со коњ

Премиерот на Албанија, Еди Рама во текот на 6-тата вонредна седница на Владата имаше интересна изјава.

Тој истакна дека во 2020 година државата нема да даде ниту еден лек (албанска валута) за нови автомобили за градоначалниците, и им порача тие да се движат со коњ.

>
>