Регистриран земјотрес кај Кичево

 Регистриран земјотрес кај Кичево

Вечерва во 21.17 часот, во Македонија е региструран земјотрес со јачина од 2,7 степени според Рихтер.

Епицентарот на земјотресот е на 17 километри југоисточно од Кичево, на длабочина од 2 километри.

Земјотресот бил почуватвуван во Кичево и во околината.

>
>