Регистрирани 9 нови случаи во земјава, вкупно 85 лица се заразени со коронавирусо

 Регистрирани 9 нови случаи во земјава, вкупно 85 лица се заразени со коронавирусо

Регистрирани се 9 нови случаи на коронавирус во земјата. Со ова бројката на дијагностицирани пациенти со Covid-19 денеска до 12.00 часот, изнесува 85.

Според местото на постојано живеење, случаи на Covid-19 се регистрирани во 6 градови: Скопје, Дебар, Штип, Кавадарци, Гостивар и Охрид

Состојбата на хоспитализираните пациенти Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби е непроменета во однос на вчера. Единствената пациентка која е на респираторна машина е во критична фаза, тројца се со форма на потешка пневмонија но во моментов се стабилни, а останатите пациенти се со полесна клиничка слика. Сите пациенти кои се на домашно лекување се во постојан контакт со лекарите од клиниката, напиша министерот Венко Филипче на неговиот Facebook профил.

x