Само 1 процент од луѓето за 10 секунди можат да го пронајдат зборот на сликата

Само 1 процент од луѓето за 10 секунди можат да го пронајдат зборот на сликата

Оптичките илузии се вистинска вежба за очите и мозокот. Sамо луѓето со „најчисти“ очи можат да забележат кој збор се крие на фотографијата.

Оваа оптичка илузија ја состави веб-страницата за онлајн игри Jackpotjoy. Платформата вели дека анкетирала 100 луѓе за да открие колку е тешка оваа загатка.

Фотографијата крие збор што не е лесно да се забележи. Ако можете да го откриете за 10 секунди, вие сте еден процент од оние кои можат да го направат тоа.

 

 

Меѓу кривулестите црно-бели линии се крие зборот „SEE“, што на англиски значи види.

 

 

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy