СДСМ и Беса заедно на изборите

 СДСМ и Беса заедно на изборите

СДСМ и БЕСА  попладнево ја официјализираа  коалиција за изборите на 12 април.

Ова е прва предизборна коалиција меѓу партии од  македонскиот и албанскиот блок.

Коалицијата ја потпишаа лидерите Зоран Заев и Касами.

Според договорот, БЕСА ќе добие носител на листа во 6 изборна единица. За таму е договорен Касами.

Досегашниот пратеник Фадил Занедели пак, ќе биде на едно првите 5 места во четвртата изборна единица.

Информациите се дека алабанскиот партнер ке има најмалку 5 добитни позиции на пратеницкитњ листи.

Од партиите велат дека се работи за историски договор со кој се рушат етничките бариери и политичките предрасуди.

>
>