Се гради детско игралиште во дворот на ООУ „Браќа Миладиновци“

Се гради детско игралиште во дворот на ООУ „Браќа Миладиновци“

Општина Струга во соработка со УНДП и Швајцарската агенција гради игралиште за деца во дворот на OOУ „Браќа Миладиновци“.

Реализацијата на овој проект следи после форумите одржани минатата година на кои учествуваа граѓани од сите населени места на Општина Струга и каде беа предложени низа проекти и активности од кои беше избран проектот за детско игралиште врз основа на гласовите на учесниците. Заизградба на игралиштето се издвоении 50 илјади швајцарски франци.

Проектот е финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) и се спроведува од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP).

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds