Се одложува свечената програма во ООУ”Мурат Лабуништи”- Лабуништа по повод Албанското знаме.

Се одложува свечената програма во ООУ”Мурат Лабуништи”- Лабуништа по повод Албанското знаме.

Се извезтуваат учениците, наставниците и родителите дека поради несреќата која ја зафати Албанија поради земјотресите во знак на солидарност се одложува свечената програма за денот на Албанското знаме која беше предвидена за да се одржи на 27 ноември.

Се солидираме со нашите браќа и сестри во Албанија. Во овие тешки моменти за нашиот народ нашите срца и дови се со нашите браќа и сестри во Албанија. Го молиме Аллах џ.ш. да му помогне на нашиот народ во овие тешки моменти.

ООУ”Мурат Лабуништи”- Лабуништа

***************************************

Anulohet programi festiv në SHFK”Murat Labunishti” -Labunishtë për Ditën e Flamurit Kombëtar.

Lajmërohën nxënësit mësimdhënësit dhe prindërit se për shkak të fatkeqësisë nga tërmeti në Shqipëri në shenjë solidarizimi anulohet programi festiv për Ditën e Flamurit i cili ishte paraparë që të mbahej nesër më 27 nëntor.
Solidarizohemi me vellezerit dhe motrat tona ne Shqiperi.
Në këto çaste të vështira për popullin zemrat tona dhe lutjet tona janë me vëllezërit dhe motrat tona ne Shqipëri. Lusim Zotin që ta ndihmojë popullin tonë në këto çaste të vështira.

SHFK”Murat Labunishti”Llabunishtë

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds