• 23/09/2020

Се отвораат границите за транзит на странци – за 5 часа мора да ја напуштат земјава

 Се отвораат границите за транзит на странци – за 5 часа мора да ја напуштат земјава
loading...
Advertisement

Протокол за непречен транзит на странски државјани низ територијата на Македонија, усвои владата на синоќешна седница.

До целосна либерализација на режимот за влез и излез од земјава, странците ќе може непречено да транзитираат низ Македонија и само преку граничните премини Табановце, Деве Баир, Богородица, Ќафасан, Блаце и аеродром Скопје.

Транзитот подразбира влез на еден граничен премин и излез на друг со обврска при транзитот да не се излегува од соодветниот автопат или локален пат а земјава мора да ја напуштат за 5 часа.