Се реконструира Мостот на поезијата во Струга

Се реконструира Мостот на поезијата во Струга

Почнаа градежните работи за реконструкција на најпознатиот мост во Струга, Мостот на поезијата, каде секоја година се одржуваат Струшките вечери на поезијата, од каде произлегува и името на мостот.

Реконструкцијата на овој мост е многу важна затоа не само што служи како клучна точка(мост) за поврзување на писателите ширум светот но и заради фактот дека истиот не е реновиран уште од неговата изградбата.

Наскоро, Мостот на поезијата со нов изглед.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds