Секој ден иста слика на „Распаќе“

Граѓаните на Охрид се жалат на состојбата на улица „Распаќе“ која е конекција со стариот пат за Струга. Улицата е полна со кал од механизација која секојдневно оперира на овој потег, велат тие. Апелираат до надлежните да преземат мерки за подобрување на состојбата на оваа улица и дисциплинирање на градежните фирми кои не ги почитуваат правилата за градење и не водат сметка во каква состојба нивните возила се движат низ градските улици .

Извор: OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds